Скъпи чадъри, липса на спасители и медици засече по плажове Министерство на туризма

Дата:

170 проверки по плажовете е извършило Министерството на туризма (МТ) от началото на летния сезон. От 1 юни 2024 г. До момента са съставени 6 предупредителни писма до концесионери и наематели заради установени нарушения, информират от ведомството.

Екипите на министерството са засекли завишени цени на шезлонги и чадъри, липса или по-малък брой спасители, липса на медицински лица и оборудване. Има и случаи на непредставени договори с подвижен реанимационен екип. Липсвали са и документи за извършена обработка срещу комари и кърлежи.

Констатирани са също лошо ниво на хигиената и липса на указателни табели. Няма наложени неустойки за установените нарушения.

До момента 17 обекта по българските плажове са проверени и в съвместни акции на МТ с Комисията за защита на потребителите (КЗП), Националната агенция за приходите (НАП) и “Икономическа полиция”. Министерството на туризма е съставило 4 акта за административни нарушения.

От КЗП са издадени 17 констативни протокола, а за осем нарушения ще бъде наложено административно наказание по-късно. Нарушения са установени и от НАП.

Съвместните проверки ще продължат през целия сезон за осигуряване на спокойно и безопасно протичане на лятото за туристите и с цел предотвратяване на нелоялни търговски практики, за да бъде защитен туристическият продукт.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ердоган се обяви за добри отношения и със Запада, и с Изтока

"Създаването на нови уравнения във външната политика" не е...

Автобус се разби и застана вертикално върху изход на тунел край Барселона

Във вторник автобус, превозващ работници на "Индитекс", се разби...

Нобелови лауреати подканват Лукашенко да освободи политическите затворници

Десетки нобелови лауреати призоваха в отворено писмо президента на...

Кремъл не разбира какво има предвид Зеленски под “втора мирна среща на върха”

Кремъл все още не разбира какво има предвид Владимир...