in

Скандалите около пастор Стефан се разрастват

Пастор Стефан Стефанов и ръководената от него фондация „Bulgaria aid mission“ си навличат все по-големи проблеми

Пастор Стефан Стефанов и ръководената от него фондация „Bulgaria aid mission“ си навличат все по-големи проблеми. След като стана ясно, че шведи разследват изразходването на средствата, които даряват на фондация, вече се появиха и редица лица, които се оплакаха от действията на пастора.

Недостигнали предназначението си средства има в Кнежа, Луковит и Червен бряг. В Кнежа са дадени пари за старт на бизнес на ром без да се закупят необходимите средства и е направен псевдо ремонт на покрив на къща в много добро състояние. След проверка от страна на шведски дарители парите спират да идват при пастор Стефан.

В момента няколко шведски медии водят независимо журналистическо разследване за действията на българския пастор. Швеция от близо 10 години страда от наплива на български и румънски ромски просяци. В желанието си да намерят облекчение на създалата се напрегната ситуация шведски дарители се обръщат към неправителствени организации и фондации у нас, като тази на пастора. Уви за тяхно съжаление не само, че няма резултати, но и предоставените средства биват разходвани по изключително съмнителен начин, сигнализират потърпевши.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Радев: България и Гърция дават пример и надежда, че на Балканите може да има мир

998 новозаразени с коронавирус у нас