in

Сириец рецидивист изнасили и жестоко преби жена в София

Престъплението, за което сириецът е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до петнадесет години

Софийска районна прокуратура задържа сирийски гражданин за изнасилване и побой на жена в София, съобщиха от държавното обвинение.

На 23 ноември около 20:00 ч. в столичния квартал „Свобода“ 44-годишният обвиняем нападнал жената, първо й нанесъл удари с ръце по тялото и главата, като ѝ причинил частични отчупвания на зъби, кръвонасядания и др., след което я изнасилил.

Той е осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода за не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер.

Престъплението, за което сириецът е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до петнадесет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на мъжа за срок до 72 часа.

Предстои утре, 28 ноември, да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Тръмп е готов да напусне Белия дом

Правителството изработва нова помощна мярка за бизнеса на стойност 180 млн. лв.