in

Шведи пропищяха от български пастор, започват разследване

Всичко започва преди няколко години, когато в Швеция се сблъскват с голям проблем с наплива на български роми

Сериозно проблеми застигнаха шведската фондация, която действа на родна територия – Bulgaria aid mission. Тук тя е представлявана от пастор Стефан Стефанов и е създадена, за да подпомага развитието и интегрирането на роми в България. Даренията идват от Швеция, но се появиха сериозни съмнения къде отиват.

Всичко започва преди няколко години, когато в Швеция се сблъскват с голям проблем с наплива на български роми и решават да подпомогнат интеграцията на хората от малцинството чрез фондация, която у нас е управлявана от въпросния пастор Стефанов.

Към „Bulgaria aid mission“ влизат солидни средства от различни шведски лица и фондации, но липсата на отчетност започнала да прави впечатление на дарителите. В сайта на фондацията в секция новини има само по едно изречение за дейностите, които са извършени от началото на годината, като липсва всякакъв финансов отчет и доказателства за разходите. В сайта не става ясно нито какви да проектите, които са изпълнени, нито средствата, които са изразходвани и които са дошли от дарения.

Във всяка една секция има по едно две изречения и няколко снимки, част от които са на тренировки по различни спортове. Скандалът може да се разрасне и да стане дори международен, тъй като от Швеция са узнали за завишени разходи в няколко малки населени места и са започнали свое разследване за няколко проекта в малки градове.

Тепърва предстои скандалът да се разраства, след като разследването на шведите приключи.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Великобритания с първата голяма търговска сделка след BREXIT

27 новозаразени с COVID-19 у нас