in

Шестима задържани от старта на протеста днес

„До момента всичко преминава нормално. Има 6 лица задържани, двама са обявени за издирване“

Шестима души са задържани до момента на протеста в столицата. Това съобщи на брифинг Тони Тодоров, зам.-началник на отдел „Охранителна полиция“ към СДВР.

„До момента всичко преминава нормално. Има 6 лица задържани, двама са обявени за издирване. Органите на реда ще проверяват участвали ли са по някакъв начин в протеста от 2 септември“, заяви той. Задържаните са в районните управления.

По-рано тази сутрин бяха направени огледи и проверки в периметъра на зоните за сигурност в „триъгълника на властта“ с цел отстраняване на опасни предмети и вещи. Открити бяха метални тръби, чували с камъни и стъклени бутилки, дървени пръти, 2 ножа, бойна прашка, 5-литрова туба с неустановена течност с остра миризма. При обход на района беше намерена и чанта, пълна с бутилки с течности с различен цвят и остра миризма.

„Нещата, които намерихме, част от тях са доста обезпокояващи. Намерихме доста камъни, струпани на купчини. Не оправям към никого обвинения, тук има и предмети, които са останали от вечерта. Отстранено е всичко“, увери зам.-началникът на отдел „Охранителна полиция“ към СДВР.

„Във видимо укритие беше намерена туба с течност, около 10 литра, както и 10 шишета с безцветна течност“, обяви още Тони Тодоров.

Той уточни, че няма яснота кой е оставил тези вещи и предмети в района. Преглеждат се камери и от снощи, и от дните преди това, увери Тодоров.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

САЩ облекчава мерките за част от пристигащите от чужбина

Приеха промени в закона за личните документи