Шенгенските визи вече дигитални

Дата:

Хората, които кандидатстват за визи за посещение на Шенгенското пространство на Европа, скоро ще могат да го правят чрез онлайн платформа, съобщи АФП. Европейските външни министри приеха промяна във визовия процес, която ще влезе в сила три седмици след публикуването ѝ в административния държавен вестник на ЕС.

Цифровизацията на визовия процес ще позволи онлайн кандидатстване без необходимост от стикери в паспорта. Кандидатите ще предоставят документи и електронни копия на документите си с биометрична информация чрез онлайн платформа и ще плащат такси. След одобрение, те ще получават криптографски подписан баркод, който може да бъде разпечатан или съхранен в устройство. Въпреки това, някои кандидати може да се наложи да явят на лична среща, особено при подаване на документи за първи път или при нов паспорт.

Тази промяна ще опрости процеса на кандидатстване за визи за краткосрочни престои в Шенгенското пространство, което включва 23 от 27-те държави-членки на ЕС, както и асоциираните съседи Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...