Шефът на “Пирогов”: Инсинуациите, че “Пирогов” ще фалира, са недопустими и политически незрели

Дата:

Шефът на болницата “Пирогов”, Валентин Димитров, изрази недоволство и критики към министъра на здравеопазването. На извънреден брифинг в болницата той заяви, че инсинуациите за фалит на “Пирогов” са неприемливи и политически незрели, особено от страна на министър, който следва да подобри състоянието на здравеопазването.

Димитров подчерта притеснението на медицинския персонал, който се притеснява за получаването на заплати поради недостига на финансови средства за болницата. Той постави акцент и върху втората опасност, а именно загубата на доверие от страна на пациентите относно качеството на медицинската помощ в болницата.

Димитров отхвърли инсинуациите, че “Пирогов” е на ръба на фалита, като посочи, че за периода, през който той е на ръководната позиция, болницата е реализирала печалба. Той обеща да предостави подробни таблици и отчети, за да разясни финансовата стабилност на “Пирогов”.

В края на изявлението си, Димитров изрази решението си да помоли прокуратурата, както и одитните органи, да извършат проверка в болницата, за да опровергаят обвиненията и да потвърдят добрата финансова практика на “Пирогов”.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...