in

Шефът на НСО подаде оставка

По-рано президентът Румен Радев поиска оставката на ген. Станчев

В съобщение до медиите началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев обяви, че подава оставка. В изявлението се подчертава, че „недостатъците на Закона за НСО не произтичат от качествата на тези, които го прилагат“.

По-рано президентът Румен Радев поиска оставката на ген. Станчев, заради изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“.

Началникът на НСО посочва, че е взел това решение след публичното разкриване на информация, свързана с оперативната дейност на службата и „декларативният отказ от сътрудничество“. Той добави, че е възприел тези действия като акт на снемане на доверието от себе си от страна на структурни партньори в оперативната работа на НСО и от страна на държавния глава.

Ген. Станчев казва още, че през изминалите дни и седмици името на Националната служба за охрана, служители на НСО и лично неговото име, многократно са били замесвани в контекста на политически мотивирани и публично аргументирани ходове на участници в политическия процес.

„С публичното си поведение Националната служба за охрана показа, че може да прилага законодателството именно такова, каквото е сътворено от политическото представителство. НСО стриктно се придържа и към принципа си да не разкрива каквато и да било информация – пряко или косвено, свързана с охраняеми лица, независимо от многократните опити тази позиция да бъде компрометирана чрез разкриването на такава информация от представители на държавната власт. В НСО хора с имунитет няма“, се посочва още в изявлението на шефа на Националната служба за охрана.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Удължават още срока на ТЕЛК решенията

Министерски „печат“ ще показва стриктните хотели и ресторанти по морето