in

Северна Македония: Очакваме подкрепа от България

“Македонският език, македонският народ са реалност и нито политическите преговори, нито политическите кавги ще променят тази реалност”

Министърът на отбраната на Северна Македония Радмила Шекеринска подчерта, че е минало времето министрите на отбраната в региона да правят изявления. Такъв начин на комуникация не подхожда на държави-членки на НАТО.

„Македонският език, македонският народ са реалност и нито политическите преговори, нито политическите кавги ще променят тази реалност. Ние обаче можем да създадем по-добро бъдеще за нашите народи и повече възможности за нашата младеж. Ето как виждаме нашата задача“ каза Шекеринска след церемонията по полагане на клетва на кадети от Военна академия „Генерал Михаило Апостолски“.

Тя подчерта, че „сигурността зависи от добросъседските отношения“. „И затова очакваме България, която беше една от страните в региона, подкрепила от самото начало нашата независимост, но и членството ни в НАТО и ЕС, да го направи и сега, защото приятелските народи на Северна Македония и България могат да продължат напред само ако се подкрепят“, каза министърът на отбраната.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

САЩ проучват възможността за преместване на военни от Германия у нас

1589 новозаразени с COVID-19 у нас