in

СДВР: Протестирайте мирно и не се поддавайте на провокации

„Шествията и митингите, които се провеждат през последните дни, не са заявявани и не са разрешавани от Столична община“

„Искаме да благодарим на всички граждани, които вчера изразиха своя протест в центъра на столицата. Нямаше провокации, но имаше провокатори. Искаме да благодарим на хората, които са излезли да протестират по своето вътрешно усмотрение и своя воля. Нашето послание е отправено към тях в следващите дни на протест да не се поддават на провокатори. Снощи на няколко пъти бяхме потърсени за съдействие от хора, които са разпознали лица, които се опитват да внесат напрежение. Бяхме помолени да отстраним такива лица.“ Това заяви на брифинг пред журналисти старши комисар Антон Златанов от СДВР.

„Благодарим на всички, които не се поддават на провокациите и протестират мирно. Първата редица на полицейските служители отново са с жилетки антиконфликт. Това ще бъде нашето ежедневно послание към обществото, че провокации и насилие и агресия от страна на полицейските служители към протестиращите няма да има. Публикуваните преди малко от прокуратурата материали потвърждават информациите, които се изнасяха от правоохранителните органи в последните дни, за това, че определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите и да се създават провокации. Има данни за организираност. По моя опит огромната маса от хора излиза на протест по свое убеждение, но винаги има някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста“, сподели пред медиите ст. ком. Златанов.

„Шествията и митингите, които се провеждат през последните дни, не са заявявани и не са разрешавани от Столична община. Въпреки това ние уважаваме правото за свободно събиране на гражданите и създаваме организация за движението и за обществен ред, така че да защитим правата и на тези, които протестират, и на тези, които искат да се придвижват. Нашата роля е да защитаваме правата на всички граждани, независимо от тяхното мнение и техните политически пристрастия. Призовавам всички протестиращи да се запознаят с информацията, която произтича, и да помогне и на нас да опазим обществения ред и държавността“, завърши той.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

238 кг тютюн за наргиле, скрит в бидони с туршия и доматено пюре задържаха на ГКПП Дунав мост

Горанов: Правителството няма да подаде оставка