in

Създадоха Временна анкетна комисия за Конституцията

За председател на Комисията бе избрана Десислава Атанасова

Парламентът създаде Временна анкетна комисия за разглеждане на проекта на нова Конституция. Точката бе включена в днешната програма на депутатите, тъй като вчера преди гласуването на решението, заседанието бе прекратено поради липса на кворум.

„За“ създаване на комисията гласуваха 116 народни представители, „против“ – 52 и „въздържали се“ -1, с което проектът на решение бе приет. Предложението за създаване на комисията е на д-р Даниела Дариткова и ПГ на ГЕРБ.

Комисията ще работи в срок от 2 месеца. Целта ѝ е да обсъжда и анализира проекта на Конституция и да предлага конкретни предложения за промени в него.

За председател на Комисията бе избрана Десислава Атанасова от ГЕРБ, а за неин заместник – Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“. Членовете на комисията са: Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ, Борис Ячев и Христиан Митев от „Обединени патриоти“, Симеон Найденов, Пламен Христов и Ирена Пешева от „Воля“ и Спас Панчев от групата на независимите депутати, предава „Фокус“.

От БСП не предложиха членове на комисията.

„От името на БСП ясно и категорично заявихме, че няма да правим предложенията и няма да участваме в тази комисия“, каза секретарят на БСП Филип Попов. БСП също изразиха недоволството си защо ГЕРБ предлагат независимия депутат Спас Панчев за член на комисията. От ДПС също не предложиха членове на комисията и напуснаха пленарната зала.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Третият мач на Цвети Пиронкова е днес следобяд

Още 54 убити военни в Нагорни Карабах