in

САЩ отбелязват Деня на независимостта

Президентът Доналд Тръмп иска да покаже, че нацията е по-силна от една здравна криза и е планирал грандиозни тържества с фойерверки

Съединените щати ще отбележат националния си празник – Деня на независимостта – на фона на здравна пандемия. Президентът Доналд Тръмп иска да покаже, че нацията е по-силна от една здравна криза и е планирал грандиозни тържества с фойерверки във Вашингтон. След това ще има авиопарад на военновъздушните сили.

Ще бъдат раздадени 300 000 защитни маски, но изглежда никой от зрителите няма да бъде задължен да носи такава.

Министърът на вътрешните работи Дейвид Бърнхарт съобщи, че за втора поредна година на празненствата ще се акцентира на военни прояви, включително прелитания на военни самолети. „Поздравът към Америка 2020 на президента Тръмп ще бъде патриотично признание на нашите военнослужещи“, се казва в изявление на Бърнхарт. Изстрелване на 10 000 фойерверки върху отсечка от километър и половина ще бъде „най-мащабното в съвременната история“.

Тази година 4 юли идва в момент, когато американците са изправени пред нарастване на случаите на заразяване с COVID-19 и объркване кои са най-добрите практики за обществени места, особено за носенето на маски. Тръмп е критикуван за настояването си да организира масови предизборни митинги и други публични събирания като наближаващия празник въпреки по-високия риск от заразяване.

Тази година се отбелязват 244 години от приемането на Декларацията за независимост на Съединените щати. Историческият документ обявява, че 13-те колонии, които са във война с Великобритания от повече от година, вече не са част от Британската империя, а се обособяват като „свободни и независими щати“. Денят на независимостта се чества на 4 юли, тъй като тогава Конгресът одобрява Декларацията.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Откриха летния сезон в Пампорово

Компания от САЩ предлага пътуване с балон до Космоса