in

Сандански се прости с двете убити деца. Съдът решава за мярката на майката

32-годишната жена засега е единственият заподозрян и задържан във връзка с убийството

Днес се очаква съдът в Благоевград да реши каква да бъде мярката за неотклонение на майката на двете деца, убити в Сандански. 32-годишната жена засега е единственият заподозрян и задържан във връзка с убийството.

Десетки близки, роднини и познати днес си взеха последно сбогом с двете дечица, момче на 5 години и момиче на 3 години, които бяха открити мъртви в дома им в Сандански.

В ареста остава тяхната майка Кристина. Тя е задържана с прокурорска заповед за 72 часа, като предстои днес прокуратурата да поиска най-тежката мярка „задържане под стража“. Тя ще се разглежда в Окръжен съд в Благоевград.

Вчера от държавното обвинение съобщиха че от дома, където са намерени убити децата, са иззети веществени доказателства, сред които два ножа и сатър. До момента са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и е извършен оглед на заподозряната за следи по тялото й във връзка с тежкото престъпление.

Това, което се знае, е, че семейството е имало проблеми и спорове. На няколко пъти Кристина и Георги са се разделяли и събирали. Бащата е завел дело за родителските права върху децата, което трябвало да се гледа вчера в съда.

Майката пък в началото на месеца е подала сигнал за домашно насилие, по който също е образувано дело в Районен съд Сандански. Двойното убийство на малките деца трети ден е най-коментираната тема в Сандански, а хората нямат обяснение за случилото се.

Снощи в Сандански се проведе и бдение в памет на убитите дечица.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Уволняват петима служители на болницата в Пловдив

Автобусни превозвачи готвят протест заради ветото за нерегламентираните превози