in

Сачева: Това не е протест на майки на деца с увреждания, а тежки провокации

2009 година разходите на Министерството за труда и социална политика за хора с увреждания са били 245 млн.лв., а за 2020 година – 921 млн. лв.

Министърът даде брифинг относно политиките, насочени към хората с увреждания.

Събрали сме се заради опита на една поредна провокация да бъде представена като защита на правата на хората с увреждания. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг относно политиките, насочени към хората с увреждания, който се проведе съвместно с представители на организации на хората с увреждания.

„Говори се много за това, какво е направило правителството за хората с увреждания. От 2009 година разходите на Министерството за труда и социална политика за хора с увреждания са били 245 млн.лв., а за 2020 година – 921 млн. лв.“, каза още тя и представи данни за политиките и програмите на правителството.

„Въпреки диструктивния характер и поведението на Вера Иванова, тя е част от структурите на социалното министерство. Това не е протест на майки на деца с увреждания, а тежки провокации“, категорична бе Сачева.

Според представители на организации на хората с увреждания за пореден път се прави опит за противопоставяне на едни хора с увреждания срещу други. Те са на мнение, че фокусът се насочва към една група хора и се отклонява от свършеното досега за останалите.

„Законите, срещу които в момента се протестира, са изградени с участие на Манолова и Илиева. През 2018 година върху нас беше оказан много силен медиен натиск. Въпросът е да намерим формата нещата да се случват. Хората с увреждания не са добитък, ще намерят начин също да излязат на протест“, заяви представител на организациите.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

СДВР: На Орлов мост не се допускат коли

Пуснаха Петър Кърджилов от ареста