in

С тениски “Аз съм Марешки” депутатите от “Воля” защитиха лидера си от парламентарната трибуна

„Изказването ми може да се събере в едно изречение – “Долу ръцете от Веселин Марешки”

„Изказването ми може да се събере в едно изречение – “Долу ръцете от Веселин Марешки”. Аз обаче съм длъжен да кажа още няколко думи.“ Така зам.-шефът на “Воля” Пламен Христов се обърна към депутатите в пленарната зала. Поводът е присъдата, която лидерът им Веселин Марешки получи преди два дни – четири години затвор по обвинение за рекет и изнудване.

„Преди два дни цяла България стана свидетел как беше направен опит да бъде очернен един достоен човек, който през целия си живот е помагал на милиони българи. Той помагаше в годините, когато всички партии се изреждахте на власт и превърнахте българския народ в най-бедния в Европа“, каза Христов. Той подчерта, че категорично изразяват позицията си срещу подобни акции и призова и останалите българи подкрепят Марешки.

“Призоваваме българските граждани, които виждат и осъзнават цялата схема на случващото да не се поддават на манипулациите и да подкрепят Веселин Марешки както той беше, и е до тях вече 30 години. Няма да допуснем някой да лъже Брюксел. Онези, които умишлено заблуждаваха хората, че „Воля“ е някаква патерица на управляващите, следва сега да си дадат сметка какво всъщност се случва. Ако мълчим, утре всеки един може да бъде дискредитиран и притиснат с подобни манипулации“, каза още Христов.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Валери Божинов се завърна в „Левски“

Кирил Ананиев: Постигнахме уникален резултат с новия външен дълг