Руският министър на отбраната призовава за ускоряване на производството на бомбардировачи

Дата:

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу призова днес за ускоряване на производството на тактически бомбардировачи Су-34, които да подкрепят руската офанзива в Украйна, предадоха ТАСС и Франс прес.

“Тези самолети имат най-много работа, правят между четири и пет полета на ден”, заяви Шойгу, цитиран в изявление на руската армия, при посещение в авиозавода “В. П. Чкалов” в Новосибирск. “Ето защо е необходимо да се ускори” тяхното производство, добави той.

Министърът “е инструктирал ръководството на завода да ускори производството и ремонтните работи” на Су-34, “с оглед на факта, че те са много търсени”. Авиокосмическият завод в Новосибирск отговаря за серийното производство, ремонта и модернизацията на бомбардировачите Су-34.

Русия извършва офанзива в Украйна вече повече от година и половина, като всеки ден подлага украинска територия на десетки бомбардировки, припомня АФП. Кремъл преориентира цялата си политика и икономика към военната кампания, като увеличи бюджета си за военни разходи за 2024 г. на 10,8 трилиона рубли (106 млрд. евро), което е с 68% повече в сравнение с настоящата година.

Су-34 е двуместен фронтови бомбардировач, предназначен за нанасяне на ракетни и бомбени удари по наземни цели и поразяване на въздушни цели, припомня ТАСС.

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Русия обмисля пълна забрана на електрическите тротинетки

Руският парламент попита руснаците в анкета дали подкрепят...

Балтийските страни се отделят от общата електропреносна мрежа с Русия и Беларус

Операторите на електропреносната мрежа на Естония, Латвия и Литва...

Евродепутати искат Унгария да бъде лишена от глас в ЕС

Членове на Европейския парламент призоваха за отнемане на правото...

Израел преброи 14 000 убити и пленени бойци на “Хамас” в Газа

Половината от ръководството на военното крило на палестинската групировка...