Русия смята за неприемливи идеите за международен контрол над ивицата Газа

Дата:

Русия изрази недоволство от идеите за установяване на международен контрол над ивицата Газа и от възможността за нейно разделяне в резултат на конфликта, заяви руският посланик в Израел, Анатолий Викторов, пред телевизия “Россия-24”, съобщава ТАСС.

Викторов категорично отхвърли идеи за международен контрол или разделяне на ивицата Газа, осъждайки ги като абсолютно неприемливи и измамни. Той подчерта, че предложенията за преместване на населението на ивицата Газа извън нея не са решение на проблема.

Руският посланик подчерта важността на силната международна подкрепа и посочи, че преговорният процес не само се затруднява, но и отразява сложността на проблема, включващ множество аспекти. Той припомни и ролята на “квартета” международни посредници, подчертавайки необходимостта от тясна координация с регионалните държави.

В същото време говорителката на руското външно министерство, Мария Захарова, оцени положително жеста на добра воля на “Хамас” за освобождаване на заложник с руски паспорт и заяви, че Русия ще продължи да търси освобождаването на други руснаци.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...