Румен Радев в Севлиево за 90-годишнината на завода, който изнася БГ продукция в 100 страни по света

Дата:

Президентът Румен Радев беше гост на отбелязването на 90-ата годишнина от създаването на “Идеал Стандарт – Видима” в Севлиево, придружен от съпругата си Десислава Радева, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Кметът на община Севлиево Иван Иванов и областният управител на Габрово Мария Башева също се включиха в тържествата, а за всички гости по-късно пя група „Сигнал”.

Още когато дойдох тук преди седем години, бях силно впечатлен от вашето предприятие, така че нямаше как да не приема поканата да ви поздравя за 90-годишнината. Нямаше как да не окажа внимание към едно от най-големите, най-старите и най-иновативните предприятия.

Участвал съм в много разговори за това как трябва да изглежда българската икономика, аз съм горд, че в България има предприятие като вашето. Вие показвате какъв трябва да бъде успешният модел за развитие на българската икономика, каза президентът Радев.

Компанията е сред най-големите предприятия в България, осигуряваща работни места за близо 3000 служители и е специализирана в производството на санитарна арматура и санитарна керамика. Произведената от завода продукция се изнася в над 100 държави в целия свят.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ердоган се обяви за добри отношения и със Запада, и с Изтока

"Създаването на нови уравнения във външната политика" не е...

Автобус се разби и застана вертикално върху изход на тунел край Барселона

Във вторник автобус, превозващ работници на "Индитекс", се разби...

Нобелови лауреати подканват Лукашенко да освободи политическите затворници

Десетки нобелови лауреати призоваха в отворено писмо президента на...

Кремъл не разбира какво има предвид Зеленски под “втора мирна среща на върха”

Кремъл все още не разбира какво има предвид Владимир...