in

Румен Радев пак призова прокуратурата да публикува чата му с Бобоков

Държавният глава отказа да посочи какви са неговите отговори в комуникацията му с бизнесмена Пламен Бобоков

Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат с бизнесмена Пламен Бобоков. Това заяви във Велико Тръново президентът Румен Радев.

Ако прокуратурата не представи пълното съдържание на комуникацията, ще е белег че се режисира поредният медиен скандал около президентство, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми в областта на управлението на държавата, коментира президентът Радев:

„И упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отекват и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта.“

Държавният глава отказа да посочи какви са неговите отговори в комуникацията му с бизнесмена Пламен Бобоков, посочвайки, че на ход е прокуратурата.

Президентът Радев заяви, че много пъти е съдействал на българския бизнес за пазари по света и това е ставало с бизнес делегации по време на негови държавни посещения.

Във Велико Търново президентът връчи знамето на Девети етърски ученически гвардейски отряд.

Под патронажа на държавния глава е инициативата за създаването на ученическите гвардейски отряди.

Девети Етърски ученически гвардейски отряд е първият във Велико Търново. Името му идва от Осемнадесети пехотен етърски полк, формиран в Търново на 1 април 1889 година. Вчера 20 членове на отряда завършиха пилотен за страната курс по начална военна подготовка за ученици.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Бащата на Хабиб Нурмагомедов почина, всичко започнало с коронавирус

Над 120 т достигна откритият незаконно загробен боклук край Червен бряг