in

Румен Радев: Дневният ред е ясен – незабавна и безусловна оставка

Румен Радев посети Варна снощи, в 19:00 часа той се срещна с гражданите, които за пореден ден отстояват държавността в България

Държавният глава Румен Радев посети Варна. В 19:00 часа той се срещна с гражданите, които за пореден ден отстояват държавността в България.

„Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване“. Това заяви президентът Румен Радев във Варна.

Единственият отговор на тези мераци е категоричен отказ. Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване. За това е това протакане, за това е и тази криза, каза още държавният глава.

Изход от тази криза може да има по един единствен начин с оставка, за да влезем обратно в руслото на законността и да излезем от тази криза, заяви още президентът.

Румен Радев коментира и предложението на правителството за свикване на Велико Народно събрание:

„Изобщо не трябва да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма. Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в капана на Борисов. Да не се увличат изобщо в обсъждане на това „недоносче“, наречено предложение за нова Конституция. Моето предложение в никакъв случай няма да го внеса в този парламент. Целта на Борисов не е рационална нова Конституция. Целта на Борисов е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззакония, за полицейщина, за административен рекет и да забравим, че му искаме оставката.:

„Изход, лечение от такава криза на доверието не е Велико Народно събрание, а оставка – незабавна и безусловна:“, каза още Румен Радев.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Протестиращите блокираха майка с деца пред румънското посолство

Протестиращите от „Орлов мост“ на блокада пред ЦИК