Забавление

Руло Ореховка – едновременно хрупкаво и пухкаво, уникално съчетание от вкусове! Десерт за кралски особи:

Представяме ви десерт, достоен за празнично меню или за грандиозен финал на семейния обяд! Поглезете гостите си с невероятното

Руло Ореховка – едновременно хрупкаво и пухкаво, уникално съчетание от вкусове! Десерт за кралски особи:

Представяме ви десерт, достоен за празнично меню или за грандиозен финал на семейния обяд! Поглезете гостите си с невероятното Руло Ореховка (оригиналното му име е Руло Орехов гриляж ) и те ще останат омагьосани от невероятния му вкус!

Запишете си необходимите продукти: Руло Ореховка НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: ЗА КРЕМА: ЗА ПОРЪСВАНЕ: ПРИГОТВЯНЕ: Белтъците на 8-те яйца се разбиват на пяна, постепенно се добавя захарта, а след като стане на твърд сняг, продължава разбиването и един по един се добавят жълтъците.

Накрая внимателно с лъжица се добавя предварително смесеното брашно с орехите. Разбъркайте бавно с лъжицата отдолу-нагоре, за да остане сместа въздушна. В тази смес няма бакпулвер, а който иска може да добави щипка.

Сместа се разпределя равномерно в голямата тава на фурната, която предварително сме застлали с хартия за печене. Изпечете кората в загрята фурна на 180 градуса и докато е гореща я навийте на руло с помощта на мокра кърпа. За крема: сварете на водна баня яйцата, разбити с 8 супени лъжици захар.

Като сместа изстине, се добавя маслото и ако е необходимо се добавя още малко пудра захар. Разбъркайте добре и разделете крема на две части и оставете още малко настрана за измазване на рулото. В едната част от крема добавете смлян или ситно натрошен гриляж, а в другата – разтопен шоколад.

Развийте кората, първо я покрийте с шоколадовия крем, след това върху него сложете гриляжа, след което отново навийте стегнато руло. Снимка: YouTube Намажете цялото руло отгоре с останалия крем и поръсете с останалия гриляж. Когато изстине, се нарязва на тънки парченца.

За гриляжа или крокана: разтопете захарта като за карамел, внимавайте да не загори. Когато се разтопи и придобие карамелен цвят, се добавят орехите и сместа се изсипва върху намазана с олио чиния.

Когато сместа изстине и се втвърди, я натрошете и стрийте в хаванче или я смелете в блендер или в кухненски робот. Снимка: YouTube Рулото е много вкусно, като фин сладкиш, а ако искате да е по-засищащо може да добавите още 100 гр. масло и също толкова пудра захар. Сигурни сме, че ще ви хареса.

Снимка: YouTube