in

Родители настояват да се позволи и дистанционно обучение от 15 септември

Дистанционната форма има много предимства, особено за хората с хронични заболявания

Родители искат МОН да даде възможност децата им да започнат новата учебна година дистанционно. Това заяви Ива Недялкова, част от родителска група, бореща се да получи тази възможност.

Според нея масовото посещение в училище ще съдейства за бързото разпространение на коронавируса, тъй като учениците ще имат досег с други хора по пътя към образователното заведение и при установен случай на заразен ще е невъзможно да бъдат установени контактните лица.

Според Недялкова, дистанционната форма има много предимства, особено за хората с хронични заболявания, астма, диабет, респираторни заболявания, автоимунни и сърдечни заболявания, високо кръвно. Това са все заболявания, от които страдат и част от учителите.

По отношение на обявените мерки от МОН, които включват носене на маски в коридорите; разминаване на междучасията, с цел да не се допуска струпване на много деца на едно място и възможността да се пускат лампи, които да убиват вируса, Недялкова е категорична, че тези мерки няма как да се изпълняват, и ако близо 700 000 ученици в България тръгнат съвкупно на училище до 1-2 седмици ще има негативни резултати, каквито и мерки да се прилагат.

По отношение на задълбочаването на използването на новите технологии като мост за общуването между децата, Недялкова каза, че те са част от живота им и единствено съществува затруднение при провеждането на часа по физкултура.

„Ние няма как да живеем както преди, това е невъзможно. Скоро няма да има ваксина, вирусът тепърва ще се разпространява. Трябва да се намери баланс как всички да бъдат защитени и децата да не страдат. Според мен социализацията и училището при тях не е проблем. Може би при големите училището е основно място, на което се социализират, но при малките деца не е така“, смята Недялкова.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Мощно земетресение на Филипините, има жертви и много щети

Мъж е прострелян с пневматична пушка