Разследват френски гражданин за отглеждане и притежаване на наркотични вещества

Дата:

Френски гражданин и 38-годишна жена, живеещи на семейни начала, са задържани и обвинени в отглеждане и притежаване на наркотични вещества, съобщава Областната дирекция на МВР в Перник. Задържането на френския гражданин и жената става по време на специализирана полицейска операция, насочена срещу престъпления, свързани с наркотични вещества, и изпълнена от служители на Районно управление – Радомир.

По време на операцията в труднодостъпен частен имот в Радомир е открита оранжерия и обособена нива, на които били отглеждани 81 растения от рода на конопа, с височина до 220 сантиметра. Освен това, в приземен етаж на къщата е намерено специално обособено помещение с осветление, вентилация и преработваща техника за отглеждане и сушене на растения, където са открити и иззети близо 1400 грама съцветия от суха зелена листна маса, реагирали на канабис според полеви тест. конфискувани са също около 300 грама пресовки от суха зелена листна маса, реагирали също на канабис, и над 100 грама хашиш на топчета.

Полицейското разследване продължава в сътрудничество с прокуратурата, а френският гражданин е привлечен като обвиняем по членове 354 “в” и 354 “а”, алинея 3 от Наказателния кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 10 000 лева. Следващите стъпки ще бъдат съгласно разследването, допълва се от Областната дирекция на МВР в Перник.

Този случай идва след като през август бяха разкрити две оранжерии за отглеждане на коноп в Радомир по време на операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Борис Бонев: ГЕРБ не ме искат начело на СОС, защото ще извадя “кирливите им ризи”

Столичният общински съветник Борис Бонев от "ПП-ДБ (Спаси София)"...

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...

Застудяване, жълт код за силни дъждове в 12 области

В неделя дъждът ще обхване цялата територия. По-сериозни количества...

Призив за молебен за здравето на българския патриарх Неофит в цялата страна

Софийската митрополия обяви, че ще се проведе молебен в...