in

Разпитаха Пламен Бобоков за чатовете му с изтърпяващия присъда Петър Ненов

„Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение, тъй като аз отдавна го разказвам на всички медии, че ние сме порядъчни хора“

Бизнесменът и обвиняем по аферата за боклука Пламен Бобоков беше разпитан днес като свидетел по разследване за търговия с влияние. Пред медиите Бобоков заяви, че е дал обяснения по повод писмената си комуникация с Петър Ненов, който изтърпява у нас присъда получена в Румъния. Преди дни държавното обвинение разпространи чат между двамата във връзка с желанието на Ненов да участва в процедура по помилване.

„Благодарен съм на всички български държавници, които подкрепят българските предприемачи“, каза още Бобоков.

„Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение, тъй като аз отдавна го разказвам на всички медии, че ние сме порядъчни хора с брат ми, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение, а не това, в което в момента сме въвлечени по нечий каприз, не знам чий, за съжаление“, каза бизнесменът, цитиран от БГНЕС. Премиерът също по-рано днес бе разпитан по-рано във връзка с него.

Попитан дали е получавал помощ от държавата за неговия бизнес, Бобоков категорично отрече това да се е случвало.

“Само и единствено по време на делегации да се кажат две добри думи в чуждата администрация при чуждите президенти, премиери и т.н.”, заяви той.

Бизнесменът Росен Даскалов също беше разпитан днес като свидетел, заради разговори с Пламен Бобоков. Бившият общински ръководител на ГЕРБ-Русе коментира, че комуникацията му с Бобоков е била единствено и само за спонсорство на мотор-спортните дейности, част от бизнеса му.

Даскалов добави, че е изпълнявал „изцяло всичко стриктно, както е повелила тогавашната ситуация в партията“. Той заяви още, че вярва в българското правосъдие и че Бобоков в дъното на душата си е добър човек.

„Надявам се всичко да излезе наяве, ако е сбъркал нека се докаже това нещо, но аз не вярвам в това“, коментира още бизнесменът.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

ЯМР от нов клас в болницата „Св. Иван Рилски“

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи на съд за присвояване на над 2 млн. лева