in

Разнобой между Караянчева и Радев навръх честванията на годишнината на Васил Левски

Цвета Караянчева прие почетната заря-проверка в родния град на Апостола – Карлово, а по същото време президентът Румен Радев произнесе реч в града, носещ името му – Левски

Разнобой между председателя на парламента и президента навръх честванията на годишнината на Васил Левски. Цвета Караянчева прие почетната заря-проверка в родния град на Апостола – Карлово, а по същото време президентът Румен Радев произнесе реч в града, носещ името му – Левски.

“Дали ще сбъднем заветът на Левски за чиста и свята република зависи само от нас, от нашата непримиримост особено днес. От нашата обединена воля и от нашите задружни усилия”, каза президентът.

“Единственото спасение е служебен кабинет. Рано или късно ще стане. По-добре е по- рано, по-добре е за всички”, каза още държавният глава.

Почетният караул на Стрямската механизирана бригада беше приет от председателя на парламента Цвета Караянчева. При отиването ѝ пред паметника се чуха тихи освирквания, които бяха повторени по-късно и при поднасянето на венците с цветя, когато се чу името на министър-председателя.

“Управляващите са готови да преговарят с протестиращите” – така Караянчева отговори на въпроса как правителството и парламентът ще работят в условията на засилващ се уличен натиск.

„Другото, което ни притеснява – заявките, които вече дава президентът за готов кабинет. И реваншизмът, който очакваме от този кабинет – видяхме какво се случи 2017 г. В рамките на 10 дена бяха уволнени 14 областни управители. Вижте, ние предлагаме на протестиращите диалог. Но с тези, които спонтанно протестират, не онези стари муцуни, които търсят място под слънцето”, заяви още тя.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Срещата на върха на ЕС продължава и днес

Задържаха млада жена на протеста вчера, носила демонстративно газово оръжие