Разкриха нелегален внос на цигари без бандерол за близо пет милиона лева

Дата:

Главната дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) от МВР разкри нелегален внос и разпространение на голямо количество цигари без бандерол. При проверка на склад в района на “Модерно предградие” са намерени над 13 милиона цигари, предотвратявайки почти 5 милиона лева щета за бюджета.

Полицейските действия на служителите от ГДБОП са предприети след получена информация за съхранение и разпространение на големи количества цигари от различни марки. При проверките е открито складово помещение в производствената зона “Модерно предградие”, използвано за съхранение на цигари без бандерол. Според информацията, цигарите са били разпространявани на територията на цялата страна.

Служителите на ГДБОП и Агенция “Митници” са установили едно от лицата, стопанисващи склада, на 42 години. Той е задържан за срок до 24 часа и след това е обвинен, наложена му е парична гаранция в размер на 10 000 лева.

От складовото помещение са иззети над 13 милиона цигари без бандерол от две различни марки. Предотвратена е щета за бюджета в размер на 4 923 750 лева. Случаят е обект на досъдебно производство, а работата по него продължава.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...