Районна прокуратура – Сливен разследва полицай от Нова Загора шофирал след употреба на метамфетамини

Дата:

Районната прокуратура в Сливен ръководи разследването по досъдебно производство, свързано с управлението на полицейски автомобил от страна на полицейски служител, който е употребил метамфетамин, съобщава самата прокуратура.

На 6 януари, малко след полунощ, служителят катастрофира със служебния автомобил, докато се отправял да реагира на сигнал за пътно произшествие по път от Нова Загора към Гурково.

По време на разследването е установено, че водачът на полицейския автомобил е причинил пътнотранспортно произшествие. Служителят е бил тестван с техническо средство, което потвърждава употребата на метамфетамин по време на управление на автомобила.

Разследването се извършва от следовател при Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Сливен. Извършен е оглед на автомобила, провеждат се разпити на свидетели, и е изискана цялостната документация, свързана със случая.

Предстои да бъде назначена и химикотоксикологична експертиза на полицейския служител с цел установяване на наличие на наркотични вещества в неговия организъм. Тази експертиза ще бъде извършена във Военномедицинска академия в София.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...