in

Радев за записите: Прокуратурата е заинтересована страна

Радев коментира и проектът АЕЦ „Белене“

„Отново твърдя, че за тези записи трябва да има независима експертиза за тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна“, това каза днес президентът Румен Радев по повод поредната порция от записи, изпратени до някои медии, с глас, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов.

Знаете, че в един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера, уточни държавният глава. По повод замесването и на неговото име в последните записи президентът призова да се прегледат репортажите от периода, за който става въпрос. По думите му това ще даде отговор на въпроса автентични ли са.

„Ядрената енергетика е стратегически отрасъл за България… Трябва да бъдат взимани решения навреме, защото те са важни. Засега ядрената енергетика е най-евтината и безопасна базова енергийна мощност. Тя е почти 1/3 от енергийния микс в България. Важно е да намери най-накрая отговор на въпроса ще имаме ли втора атомна централа. Всеки ден закъснение е пагубен за проекта“, коментира държавният глава.

Той коментира и за скандала около неговия съветник Пламен Узунов.

„Както виждате аз не бързам със своите действия по отношение на г-н Пламен Узунов, защото ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, аз щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване. Но сами виждате, че при тази очевидна тенденциозност на прокуратурата и то с нарушение на закона и вземане на страна в политическите игри. Това за мен е недопустимо. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията. И точно този казус е много по-важен, отколкото действията на самия Пламен Узунов, които може да реши само и единствено съдът“, каза той.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Работодателски организации подкрепиха промените по мярката 60/40

Експлозия в химическия комбинат „Свилоза“ Свищов