in

Радев: Участващите вчера охранителите от парк „Росенец“ са от НСО

Радев е поискал от началника на НСО да събере отново тричленната комисията и да се обсъди въпросът с пазенето на Доган и Пеевски

Охранителите, заснети да блъскат активисти на плажа в парк „Росенец“ край „Летния Сарай“, са служители на Националната служба за охрана и започва вътрешна проверка на действията им. Това потвърди на брифинг президентът Румен Радев.

„По повод вчерашния инцидент в Росенец разговарях с ген. Красимир Станчев, ръководителят на НСО. Участвалите в него са служители на НСО. В ход е служебна проверка. Отдавна заявих, че господата Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от министър-председателят Бойко Борисов“, това заяви държавния глава.

Той обясни, че е поискал от началника на НСО да събере отново тричленната комисията и да се обсъди въпросът с пазенето на Доган и Пеевски.

„Очаквам комисията, определена по закон в НС, да изпълни функциите си по контрол на НСО. Редно е правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обектите в парк „Росенец“ и при отклонение от законите да се вземат мерки“, каза още Радев.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Дават на съд млад мъж за побой над тежко болната му майка

Дига на канал в Пазарджишко се скъса, обявяват частично бедствено положение