Работници на Amazon започват стачка на Черния петък

Дата:

Работниците на Amazon в Ковънтри, Обединеното кралство, ще стачкуват на Черния петък, считан за най-голямото прекъсване в 30-годишната история на компанията. Около 1150 служители в дистрибуторския център на Amazon в Ковънтри се присъединяват към стачката, противостоящи на ситуацията със заплатите и условията на труд.

Според профсъюзите на работниците им е омръзнало, че просто “свързват двата края” и “изминават километри всеки ден” в работата си. Този протест се вписва в глобалното движение за по-добри заплати и условия на труд и включва стачки и в други европейски държави като САЩ, Германия и Италия.

Стачките са част от инициатива за подобряване на условията на труд в Amazon, която се очаква да привлече милиони клиенти в разпродажбите на Черния петък. Компанията съобщи, че това няма да засегне клиентите, тъй като центърът в Ковънтри не обслужва директни клиентски поръчки. Amazon заяви, че редовно преглежда заплатите си, за да гарантира конкурентни възнаграждения и придобивки за своите служители. В отговор на загрижеността на работниците, компанията заяви, че до април 2024 г. минималната начална заплата ще се увеличи до 12,30 лири и 13 лири на час в зависимост от местоположението, което представлява увеличение от 20% за две години и 50% от 2018 г. насам.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...