Работническата партия в Белгия настоява страната да напусне ЕС и НАТО

Дата:

Председателят на Работническата партия в Белгия (марксисти) Раул Едбу призова за напускане на Белгия от НАТО и Европейския съюз (ЕС) в интервю за местна телевизия. В отговор на тези предложения белгийският външен министър Хаджа Лабиб заяви, че те нямат връзка с реалността.

Лабиб подчерта, че в момента в Европа се водят учения за готовност в случай на разрастване на военни действия и подчерта важността от сътрудничеството с НАТО. Турция одобри присъединяването на Швеция към алианса, а НАТО се разширява с още две държави – Финландия и Швеция. В този контекст Лабиб отхвърли идеята за напускане на НАТО като нереалистична, като подчерта важността от обединение и сътрудничество срещу общи заплахи.

Относно ЕС, министър Лабиб посочи, че осем държави, включително бивши членове на СССР, изразяват желание за присъединяване към Съюза. Тя добави, че напускането на ЕС от страна на Белгия е нереалистично и подчерта важността на сътрудничеството в Съвета на ЕС, особено в периоди на криза, като примера с борбата с пандемията, в който сътрудничеството доведе до по-ефективни решения.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...