Първият софийски квартален етажен паркинг „Надежда“ отваря на 1 ноември

Дата:

В район “Надежда” в София, първият квартален етажен паркинг, изграден от “Софийски имоти” ЕАД, ще бъде отворен за клиенти от утре, 1 ноември. Този обект представлява 4-етажен паркинг с капацитет от 310 автомобила, от които 110 места са на открито. Паркингът е оборудван с над 40 зарядни станции за електромобили и предоставя достъпност за лица с увреждания.

От общия брой места, 15% са предназначени за почасово паркиране. Първите 7 минути се предоставят безплатно, както и първите 5 минути от всяка последваща часова такса. Обектът разполага с видеонаблюдение и дори има малка градина, която жителите на квартала могат да ползват през деня.

Проектът е изготвен и реализиран от “Софийски имоти” със средства от самото общинско дружество и с ниско лихвен заем по финансов инструмент на Министерството на регионалното развитие. Възможност за използване на паркинга ще има както за почасово паркиране, така и с абонамент за по-продължителен период.

Този обект е на стойност 6,3 милиона лева, и “Софийски имоти” разглежда възможността за инсталиране на фотоволтаични панели на покрива с цел увеличаване на броя на местата за зареждане на електрически автомобили.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...