in

Протестиращи занесоха обяд на Емил Кошлуков, искат му оставката

Протестиращите виждат в лицето на Емил Кошлуков фигура с политически обвързаности

Шепа протестиращи, организирани от Гражданско сдружение „Боец“, се разходиха днес до сградата на БНТ. На обяд те донесоха храна на генералния директор Емил Кошлуков и присмехулно му казаха да слезе и да си вземе обяда.

Демонстрацията бе съпъствана с освирквания и викове „Оставка“. Протестиращите виждат в лицето на Емил Кошлуков фигура с политически обвързаности, която налага грешна политика на БНТ. Според тях генералният директор е част от задкулисието у нас.

От началото на протестите преди повече от 40 дни основните искания са оставка на Борисов, Гешев и Кошлуков.

Все по-рядко вече се чуват конструктивни искания какво точно трябва да се промени в управлението, но недоволните граждани са категорични – първо Бойко Борисов да се оттегли, а тогава ще се пристъпи към другите действия.

„Ще се видим отново довечера, сега се връщаме на Орлов мост“, казаха си протестиращите и се оттеглиха от сградата на БНТ.

На протеста пред националната медия беше и известният Кольо Босия, който сподели кратка история за Кошлуков, докато съратниците му мятаха яйца и домати по прозорците на сградата.

Междувременно блокадата в центъра на столицата остава, а протестиращите се заканват за нови неочаквани протести пред институции и блокади.

На Орлов мост днес ще бъде прожектиран интересен филм за протестната зима в Украйна. Лентата е символична и трябва да покаже и на българите как се прави протест и блокада.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Манолова показа незаконна плантация с марихуана до Околовръстното на София

България поиска информация от Сърбия дали ще строи ограда по границата