in

Протестиращ беше блъснат от джип по време на протеста снощи

Напрежението по време на 20-ия пореден протест срещу правителството ескалира, след като шофьор на джип мина през крака на протестиращ

Протестиращ беше ударен от джип по време на антиправителствените демонстрации снощи. Инцидентът стана на кръстовището при СУ, а шофьорът остана блокиран с часове в автомобила си обграден от демонстрантите. Това наложи намесата на полицията.

Напрежението по време на 20-ия пореден протест срещу правителството ескалира, след като шофьор на джип мина през крака на протестиращ. Инцидентът стана около 22 часа при кръстовището на СУ. На място дойде линейка, а пострадалият беше откаран с травма на крака в ИСУЛ.

Протестиращите блокираха автомобила.Пред тях полицаите тестваха шофьора за алкохол и наркотици. Резултатите се оказаха отрицателни.

На кръстовището се появиха и група младежи, които се представиха за приятели на шофьора. Те бяха изведени от полицията, след като се стигна до размяна на реплики с протестиращите.

Малко по-късно пострадалият се върна на мястото на инцидента заедно със своя баща, а шофьорът слезе от колата, за да се извини.

Последва размяна на нападки между полицията и протестиращите, които отказаха да освободят автомобила. Демонстрантите настояха шофьорът да бъде задържан.

Час след полунощ колата беше освободена от протестиращите.

Извън този инцидент, 20-ият ден от началото на протестите у нас премина спокойно.

Демонстрантите се събраха на фонтана пред Президентството и за пореден път поискаха оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

За първи път протест имаше и пред правителствената вила Секвоя в квартал Бояна. Там представители на младежката структура на „Да, България“ и ДСБ поискаха да проверят колко лесно външни лица могат да внесат чували с евро и златни кюлчета през охраната на резиденцията.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

250 новозаразени с COVID-19 за денонощие у нас

Над 300 пъти завишение над нормите в канала до Марица