Протестиращи фермери блокираха ключова магистрала в Белгия

Дата:

Фермери в Белгия блокираха главна магистрала в знак на недоволство, което отразява нарастващото движение на протести в цяла Европа, предизвиквайки сътресения и насилие във Франция и Германия.

Фермерите спряха движението по магистрала E42 на север от Намюр, използвайки десетки трактори, върху които бяха закачени белгийски и синдикални знамена, както и транспаранти с послания като “Ако умрем, вие ще гладувате” и “Детска мечта се превърна в кошмар”.

Федерацията на младите фермери FJA, организатор на протеста, заяви, че станало “невъзможно да се печели прилична заплата” за фермерите. Те изискват обща селскостопанска политика, която да отчита реалността на терена, като подчертават, че са готови да работят повече с по-малко ресурси, но изискват да могат да живеят достойно.

Фермерите също се оплакват, че европейското законодателство, инфлацията и по-евтиният внос унищожават конкурентоспособността им.

Протестите на фермерите се разрастват в цяла Европа, особено във Франция, където земеделските синдикати планират да обсадят Париж, за да окажат натиск върху законодателството за заплащане, данъците и регулациите. Те също планират да блокират главните пътища към столицата и хранителния пазар на едро Rungis.

Протестира се и в Германия, Полша, Румъния и Холандия. Европейският съюз се опитва да отговори на опасенията преди предстоящите избори тази година, като се справя с нарастващата подкрепа за крайнодесните.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...