in

Протестен концерт на Орлов мост

Шествието от пл. “Независимост” до Орлов мост премина шумно и със скандиране: “Оставка” и “Всеки ден ще е така – до победата”

В 33-ия пореден ден на антиправителствени протести на столичния площад „Независимост“ се събраха стотици граждани с искания за оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Блокиран беше бул. „Дондуков“ и протестиращите заявиха намерението си тази блокада да остане за постоянно. Традиционното протестно шествие достигна до блокирания Орлов мост. Там се проведе импровизиран концерт. Обстановката е спокойна.

Шествието от пл. „Независимост“ до Орлов мост премина шумно и със скандиране: „Оставка“ и „Всеки ден ще е така – до победата“.

„Това е едно изтезание, надяваме се премиерът Борисов по-бързо да вземе решението си да подаде оставка. Никой не иска половинчато решение. Настояваме за оставката и на Иван Гешев. Необходима е радикална промяна“, коментираха пред БНР участници в протестното шествие.

В знак на постоянство и желание за мирно развитие на протестите, на Орлов мост беше направен детски кът с книжки и играчки, украсен с цветя. В района на блокираното кръстовище има много деца, които са с родителите си.

В „триъгълника на властта“ е спокойно. От сутринта там вече са разположени и палатките на протестиращите майки от „Системата ни убива“, които бяха пред Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, но решиха да преместят лагера си „в знак на добра воля“ и да се присъединят към съмишлениците си пред Министерския съвет.

Протестиращите посочиха, че са очаквали премиерът Бойко Борисов да подаде оставка, но той не отговори на това очакване, а заяви, че той пък иска оставката на президента Румен Радев. Те определиха това като провокация.

В пространството пред президентството е разпънат транспарант с надпис „Съединението прави силата“, като чрез него демонстриращите срещу властта призовават желаещите да станат координатори на протеста да потърсят информация във фейсбук групата на протеста.

Пред сградата на Министерския съвет протестиращите струпаха книги, предназначени за премиера Борисов.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

116 са новозаразените с COVID-19 у нас

Задържан е мъж, причинил пожара в свиленския квартал „Гебрен“