Протест срещу лошите условия в болница ИСУЛ 

Дата:

Кремена Кунева изрази искане за оставката на директора на Института за спешни медицински помощи при деца (ИСУЛ) след протест наречен “Край на лошото управление и системната нехуманност към децата ни!” пред Министерството на здравеопазването. Протестът е организиран от Фондация “Даная” в подкрепа на децата, родителите, лекарите и сестрите в детската онкохематология на ИСУЛ.

Според организаторите, децата с онкохематологични заболявания са били лишени от топла вода, а медицинските специалисти са работили в “нечовешки условия и с непосилни графици”. Кремена Кунева коментира, че основният проблем е липсата на разбиране за това какво означава такъв проблем за децата и техните родители.

Топлата вода в болницата се възстановила след шум и медийно внимание, но Кунева настоява за незабавно подобрение на условията, пълна ревизия и поемане на отговорност от ръководството на ИСУЛ. Тя изрази страх от родителите, които не се осмеляват да говорят, и добави, че лекарите и сестрите също са изплашени.

Институтът за спешни медицински помощи при деца излезе с позиция, отбелязвайки, че обвиненията в спиране на топлата вода не отговарят на истината и представляват удар към цялата болница, чиито специалисти се грижат за здравето на всички пациенти включително децата с онкохематологични заболявания.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...