in

Протест с изтъркани обувки и топки за тенис пред МС

Мотото бе „Изтърканите обувки на 2 милиона българи“.

Протестна акция пред сградата на Министерския съвет се провежда. В 120-ия ден от недоволството искането за оставка на правителството и на главния прокурор е под мотото „Изтърканите обувки на 2 милиона българи“.

Протестната акция започна малко след 12 часа. След като оставиха десетки чифтове стари обувки пред сградата на Министерския съвет, за да напомнят на властта за емигриралите българи заради лошото положение в страната, протестиращите замеряха правителствената сграда и с топки за тенис, защото по думите им управляващите изгонили младите спортисти, които нямало къде да тренират в България.

След това демонстрантите блокираха движението в едното платно на бул. „Дондуков“ в района на Министерски съвет.

Преди няколко дни от т.нар. Отровно трио промениха формата на протестите, които организират заради ръста на заболелите от Covid-19.

На днешната акция един от организаторите – адвокат Николай Хаджигенов каза:

„Това са маратонките на две от моите деца, които заминаха в чужбина да учат. Това са на големия син. Те и двамата бяха национални състезатели спортисти. Дадоха ми ги да ги изхвърля. Сега е добър момент. Правителството на Борисов изгони нашите деца в чужбина. Някои отидоха да работят, повечето отидоха да учат с надеждата да не се връщат никога. Така, че символът на всичките тия 2 милиона и половина българи, които отидоха и останаха в чужбина – това е. Благодаря ти Борисов“.

Движението в района на Министерски съвет и парламента оставаше затруднено към 13 часа.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Разбиха престъпна група, набирала жени за сексуална експлоатация

Борисов: Ние сме единствени в ЕС, чийто дефицит няма да надвишава 3% от БВП през 2020 г.