in

Протест по море за спазване на закона – масово ходене на „Росенец“

На 11 юли, е организирано масово ходене на „Росенец“ – в знак на протест

„Вярвам, че тези мъже са от НСО, имаме такава информация и ще се борим това да се докаже“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, след като вчера беше изгонен от брега в парк „Росенец“ от охранители, които според него пазят почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Това е български бряг, това е държавна собственост и ние пожелахме да го посетим. След като не успяхме да стигнем по общинския път до него, единственият начин беше с лодка. Ние не отидохме да правим скандал, никого не сме провокирали или обидили“, допълни Иванов

В официално писмо службата за охрана не даде категоричен отговор дали това са нейни служители, от там написаха: „НСО отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди“.

„Ако те признаят, че тези мъже са техни служители, ще възникне въпросът да ги уволнят, а те не могат, защото тези хора са гавазите на Доган. НСО не могат да ги освободят по политически причини“, посочи Иванов.

„Борисов трябва да отговори защо НСО продължава да охранява Доган. Защо НСО продължава да охранява Пеевски? Колко струва това на държавата, на данъкоплатеца? Колко струва охраната на Пеевски в чужбина? Призовавам и премиера, и президента да упражнят правомощията си“, каза бившият правосъден министър.

Той разказа, че е останал шокиран, когато видял, че един от гардовете е изхвърлил българския флаг.

„По този начин, българският флаг да бъде унизен, на всичко отгоре, което се случва там. Защото това е една завладяна българска територия, която български институции са били принудени да си затварят очите за нея“, каза Иванов и допълни, че днес ще сигнализират прокуратурата за поругаването на трибагреника.

Бившият правосъден заяви, че за събота, 11 юли, е организирано масово ходене на „Росенец“ – в знак на протест. „Моят проблем не е, че е имало някакъв инцидент или някой ме е изблъскал във водата – проблемът е, че хора се чувстват абсолютно безнаказани, те се чувстват, че имат гаранция да си правят каквото искат“, каза още той.

Христо Иванов обясни, че „Демократична България“ от доста време се занимава с казуса „Росенец“. По думите му това е емблема, която показва как законите за определени хора не важат. „Ситуацията там възниква с „Лукойл“, нефтобазата, за която има дългогодишни съмнения, че България се е отказала от части от своя суверенитет – не следи какво и колко се внася там“, коментира Иванов и уточни, че партията му е изискала от НАП информация за „Лукойл“, но въпреки решението на съда да я получат – все още приходната агенция не им е дала тези данни.

Той посочи, че Общинският съвет в Бургас е въвел в заблуждение гражданите, след като общинският път, водещ към „Росенец“, е бил прехвърлен на фирма, свързана с Ахмет Доган. Иванов допълни, че решението все още не е влязло в сила.

„Преди 20 дни се опитахме да влезем по този общински път и това ни беше отказано. Установихме, че никой не може да влезе. Никой не може да обясни защо там има бариера и се спират хората. Брегът край „Росенец“ е държавна собственост. Това личи от кадастралната карта“, каза бившият правосъден министър.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Кораби вият със сирените си днес, да напомнят на правителствата за кризата със смените на екипажите

Върнаха на работа учителка, уволнена за тормоз над деца