in

Прокуратурата проверява ТЕЦ-Варна след видео на Христо Иванов

„Христо Иванов: Г-н Гешев, ще забележите ли философския камък на Доган“

Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с публикация от 21 юли в „Дневник“, озаглавена: „Христо Иванов: Г-н Гешев, ще забележите ли философския камък на Доган“, съобщават от прокуратурата.

ВКП ще провери дали има образувани преписки/досъдебни производства по повод изнесените в публикацията твърдения. Ако в хода на проверката бъдат констатирани данни за извършени престъпления, те ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура. При наличие на нередности от административен характер прокуратурата ще уведоми съответните контролни органи за предприемане на действия по компетентност.

Българската общественост ще бъде информирана за резултатите от проверката след нейното приключване, допълват от държавното обвинение.

Припомняме, че проверка срещу продажбата на ТЕЦ-Варна беше започната от Специализираната прокуратура в края на февруари тази година по сигнала на член на Сената на парламента на Чехия Лукаш Вегентнехт. В края на 2019 г. чешкият политик сезира Софийската градска прокуратура за „общи стопански престъпления“ на продавача и купувача на теца, който в края на 2017 г. беше придобит от бившия транспортен министър в кабинета „Орешарски“ Данаил Папазов, а през 2018 г. почетният председател на ДПС Ахмед Доган стана мажоритарен собственик.

Резултатите от нея обаче все още не са известни.

Какво разказа Иванов за Догановия ТЕЦ, вижте във видеото:

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

„Суджукгейт“: Осъдиха Живко Мартинов на две години условно

325 са новозаразените с коронавирус за денонощие у нас