Продължават протестите на френските фермери, блокираха магистрали около Париж

Дата:

Фермери блокираха днес една от основните френски магистрали, която свързва Париж със северния град Лил, страните от Бенелюкс и Великобритания, съобщи Ройтерс. Това предизвика големи задръствания, като това е първото значително нарушение на пътния трафик, предизвикано от протестите във френската столица.

Местните браншови синдикати призоваха за блокади на пътища в и около Париж, с цел да усилят натиска върху правителството, което фермерите обвинява, че не прави достатъчно, за да се справи с ниските цени на хранителните стоки и прекомерните регулации.

Блокадата на магистрала А1 северно от Париж предизвика задръствания от около 4 километра сутринта, съобщи услугата за онлайн обслужване на транспортното министерство “Бизон Фют” (Bison Fute).

Френските медии информираха, че фермерите са поставили първите блокади по пътните възли в департамент Есон на юг от Париж в ранните сутрешни часове, като се се очаквали повече протести и през ранния следобед.

Правителството обяви, че ще предприеме първите незабавни мерки, насочени към укротяване на недоволството на фермерит, по-късно днес. Премиерът Габриел Атал се очаква да изнесе изявление по този повод.

Още не са ясни подробности за времето и местоположението на изявлението на Атал, както и за съдържанието на мерките, които ще бъдат обявени.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...