Продължават боевете в Ивицата Газа

Дата:

Израел ще запази цялостния контрол върху сигурността, но многонационални сили ще поемат отговорността за възстановяването на територията. Палестинците ще бъдат отговорни частично за управлението, съседен Египет също ще има неуточнена роля. Планът на Галант не е обсъждан от израелския кабинет и премиерът Бенямин Нетаняху не го е коментирал публично. 

На този фон боевете в анклава продължават, израелските удари са концентрирани в централните и южни части, включително град Хан Юнис и Рафах на границата. Поразени са били около 100 цели на “Хамас”, обяви израелското главно командване. За последното денонощие са загинали 162 души, съобщи палестинската страна.

“Няма къде да намерим безопасно място, няма вода и електричество, обградени сме от война и ни нападат без никакво предупреждение”, посочва палестинец.

Хуманитарни организации алармираха, че не получават възможност да доставят помощ на север от река Уади Газа заради забавен или отказан достъп, а сраженията в района продължават. Спешно необходимата помощ включва лекарства, нужни за повече от 100 000 души на месец. 

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...