Продължава спада на цената на природния газ в Европа

Дата:

Цената на природния газ в Европа е намаляла с 0,40% към 11:20 часа българско време спрямо цените при закриването на търговията от предходната вечер, показвайки така продължаващата тенденция към понижение. Фючърсите за февруари на газовия хъб TTF в Нидерландия се търгуват на цена от 32,22 евро за мегаватчас или малко над 355 долара за 1000 куб. метра. Този сутрин борсата отвори на цена от 32,88 евро за мегаватчас, след като в последния работен ден на изминалата година – на 29 декември, затвори на 32,35 евро за мегаватчас.

През последния месец цената на природния газ на най-големия европейски газов хъб е спаднала с над 11 евро за мегаватчас, започвайки от 43,49 евро за мегаватчас на 1 декември. Оттогава, цената на природния газ се понижава почти всекидневно.

На “Газов хъб Балкан” цената на природния газ с ден за доставка за днес се повишава с 0,59%, достигайки 57,65 лева за мегаватчас, в сравнение с 57,31 лева за мегаватчас вчера. Въпреки този лек ръст, цената на българската газова борса през последните шест дни остава под 60 лева за мегаватчас.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...