in

Присъдата за атентата в Сарафово – в понеделник

Прокурор поиска те да получат доживотен затвор без право на замяна

5 членен състав на Специализирания съд ще обяви присъдата срещу двамата атентатори на летище Сарафово в понеделник в 10:30 ч. Подсъдими като помагачи на самовзривилия се Хюсеини са Мелиад Парах и Хасан Ел хат Хасан.

По-рано днес прокурор Евгения Щъркелова поиска те да получат доживотен затвор без право на замяна. В емоционална пледоария израелският адвокат на пострадалите Яков Рант настоя съдебният състав да обяви, че обвиняема за терористичния акт е и организацията Хизбула.

Според него клиентите му ще бъдат много натъжени, още повече че утре започва израелската нова година, ако Хизбула не бъде обявена в съдебния акт. Според него тя трябва да бъде включена още в обвинителния акт. Той също така изтъкна, че обещетенията, които трябва да бъдат присъдени на близките на загиналите и на пострадалите трябва да бъдат съобразени с израелското законодателство, т.е по десет милиона на всеки загинал. общо в началото на делото исковете бяха в размер на 100 млн лева.

Според служебните адвокати на двамата задочно подсъдими няма преки улики, които да насочват към тяхното участие в атентата. Всички били само косвени. Затова те настояха двамата да бъдат оправдани.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Остават старите правила за избор на ВНС

Проверяват склад със стари пестициди край Варна