При американските въздушни удари в Ирак от тази нощ са убити 16 души

Дата:

Иракският премиер Мохамед Шиа ал-Судани съобщи, че при американските въздушни удари срещу проирански цели в Ирак от тази нощ са убити 16 души, включително и цивилни, а 25 са ранени.

В изявлението се осъждат ударите като “нова агресия срещу суверенитета на Ирак” и се отрича, че те са били предварително координирани с Вашингтон.

Присъствието на военната коалиция на САЩ в региона е определено като заплаха за сигурността и стабилността в Ирак и като оправдание за въвличането на Ирак в регионални и международни конфликти.

САЩ са нанесли удари срещу 85 цели на свързани с Иран милиции в Сирия и Ирак. Тези удари са отговор на атаките с дронове в Йордания, при които загинаха трима американски военнослужещи, а десетки бяха ранени.

23 проирански бойци са убити при американските удари в Сирия. Министерството на външните работи на Дамаск осъди ударите, заявявайки, че те подхранват конфликта в Близкия изток по много опасен начин.

Великобритания нарече САЩ свой “непоколебим” съюзник и заяви, че подкрепя правото на Вашингтон да отговаря на атаки.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън ще замине на петата си обиколка в Близкия изток от началото на конфликта между “Хамас” и Израел.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...