in

Президентът и абитуриентка дадоха старт на благотворителната кампания „Подкрепи една мечта“

Президентът Румен Радев и абитуриентката Вержиния Малинова обявиха старта на дарителската кампания в помощ на бъдещите студенти и отлични ученици от инициативата „Подкрепи една мечта“.

„Убеден съм, че и тази година българите ще подкрепят младежите от инициативата „Подкрепи една мечта“, защото нашите деца имат нужда от увереност, че обществото ни е голямото семейство, което вярва в талантите и мечтите им“, с тези думи държавният глава Румен Радев се обърна към всеки, който има желание и възможност да подпомогне финансово благотворителната инициатива. В Белоградчик, по време на празника на града, той връчи грамота за постигнати спортни успехи в училище на абитуриентката Вержиния Малинова, която е сред младите хора в неравностойно положение, включени в инициативата.

Вержиния получи еднократна стипендия от „Подкрепи една мечта“ миналата есен заради отличен успех в 11 клас. Момичето тренира футбол, носи с гордост екипа на ФК „Атлетико“ Монтана и тази година ще кандидатства в НСА. „Надявам се, че отново ще бъда сред младежите, които ще получат стипендия, но вече като студентка и благодаря на хората, които ми помагат“, заяви Вержиния. Президентът поздрави девойката за проявената упоритост и желание да продължи образованието си.

Румен Радев припомни също, че в последните 2 години инициативата „Подкрепи една мечта“ отличава с еднократна стипендия не само студентите в първи курс, но и учениците, настанени в социални услуги, които завършват 11 клас с отличен успех. „Важно е усилията на тези млади хора да учат и да се развиват да бъдат забелязани и поощрени от нас“, добави държавният глава.

Дарените средства, които ще бъдат набрани по време на кампанията, Администрацията на Президента ще разпредели като еднократна стипендия между зрелостниците, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж, и учениците, завършили 11 клас с отличен успех.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Спортният тотализатор пуска автомати за лотария

Раздават маски на феновете на финала за купата