in

Президентът: Бюджетът е нереалистичен и неадекватен

„Следващият кабинет ще бъде поставен в много тежка ситуация“

Бюджетът е нереалистичен и неадекватен. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти приетият от депутатите Бюджет 2021

„Следващият кабинет ще бъде поставен в много тежка ситуация – опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи, нула реформи и най-вероятно социално напрежение. Защото приходите при този бюджет няма откъде да дойдат, съответно социалните разходи неминуемо ще бъдат спрени. Този бюджет ни въвлича във все повече държавни дългове”, смята държавният глава.

Той обясни, че по пример на тези преди него няма да налага вето на бюджета, който е инструмент на правителството. Относно новите мерки, Радев заяви, че са пожарни и закъснели.

„Използването на тази криза води до загубите на човешки животи. Години наред медици напускат страната, здравната каса се източва, закриват се общински болници. Лятото, знаете, не се взеха никакви мерки. А сега се опитва да се внуши, че виновни са болните. Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса в управлението на кризата. Умират от лошо качество на живот, от блокирането на лечението на други, не по-малко опасни болести”, каза Румен Радев. Той апелира за спазване на мерките, за да се разтовари колкото може работата на лекарите и медицинските сестри.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Болниците се модернизират със 780 млн. лева по плана за възстановяване

Завод край Търговище е готов да произвежда дневно 1 млн. чаши с антибактериално действие