Преслава Петкова е избрана за председател на Камарата на следователите в България

Дата:

Преслава Петкова бе избрана за председател на Камарата на следователите в България (КСБ) по време на Общо събрание, проведено на 21 октомври в с. Арбанаси, област Велико Търново. За кандидатурата на следовател Петкова гласуваха 158 от 173 члена, участвали в гласуването.

След нейното избиране, новият председател на КСБ изрази благодарност към колегите си за доверието и подчерта важността на единство в работата на сдружението, като подчерта, че “Камарата на следователите в България не се ограничава до председателя и Управителния съвет, а е обединение на всички следователи, които заедно работят в името на професионалната гилдия и авторитета на следователите.”

Преслава Петкова е завършила Езикова гимназия с английски и немски език, след което специалността “Право” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Тя има и допълнителна квалификация в областта на международните отношения.

Петкова разполага с над 22 години юридически стаж, от които 18 години в съдебната система. Тя започва професионалната си кариера през 2001 г. като юрисконсулт в Министерство на околната среда и водите. През 2005 г., след успешен конкурс, е назначена на позицията “младши следовател”. През периода 2007-2018 г. работи като следовател в Столична следствена служба и в Следствения отдел към Софийска градска прокуратура.

От 2018 г. до 2022 г. е следовател в Следствения отдел на Специализираната прокуратура, а след като този отдел бе затворен, е била следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура и командирована в Национална следствена агенция.

Петкова изрази пожелание за ползотворна съвместна дейност сред колегите си.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...