Премиерът Денков: МС ще направи всичко необходимо да бъде осигурено честно провеждане на изборите

Дата:

Премиерът на България, Николай Денков, заяви, че правителството ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантира честното провеждане на втория тур на местните избори, които се състоят в неделя. Той сподели, че по време на първия тур миналата неделя са получени цели 1115 сигнала за купуване на гласове.

Премиерът обяви, че Министерският съвет работи с МВР, за да засили борбата срещу тази незаконна практика. Този ангажимент включва подсигуряване на засилена присъствие на жандармерията в градове и региони, където исторически са регистрирани най-много сигнали за купуване на гласове. Екипите на МВР работят извънредно и в максимална мобилизация с цел ограничаване на търговията с гласове.

Той добави, че Министерството на електронното управление е успешно удостоверило машините за гласуване за втория тур и е предало необходимите документи на Централната избирателна комисия. Този процес е от съществено значение, за да се предотврати повторението на проблема с невалидните гласове от първия тур.

Премиерът Денков подчерта, че правителството ще предприеме всички необходими стъпки, за да е сигурно, че изборът на управляващите на местните общности е решен от жителите сами, а не от изборни манипулации.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Хосе Карерас с концерт тази вечер в зала 1 на НДК

Този вечер Хосе Карерас ще представи концерт в зала...

Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

Денят на хората с увреждания, отбелязван от 1992 г.,...

Борис Бонев: ГЕРБ не ме искат начело на СОС, защото ще извадя “кирливите им ризи”

Столичният общински съветник Борис Бонев от "ПП-ДБ (Спаси София)"...

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...