“Празник на о-солената риба” ще се проведе днес в Созопол

Дата:

Днес в Созопол ще се проведе третото издание на “Празник на о-солената риба”, организирано от местния “Ротари клуб” и общината. Състезанието за най-добра осолена риба ще бъде оценявано от жури, включващо известни личности като кулинарния и сомелиер шеф Таньо Шишков, участника в “Мастършеф” Евтим Стоянов и ресторантьора Милен Петров.

Участниците в тазгодишното състезание ще се състезават в три категории: “Солен паламуд”, “Солен чернокоп” и “Солена риба от друг вид”. Наградният фонд в размер на 3000 лв. ще бъде разпределен по равно в трите категории. Условието е участниците да предоставят достатъчно мостри от категорията, в която се състезават, за оценка от журито и гостите на събитието.

Посетителите на празника ще имат възможност не само да дегустират представените ястия, но и да закупят част от продукцията на домашни производители, заведения за обществено хранене и ресторанти от цялото българско Черноморие. За музикалната атмосфера ще се погрижат група “Ел Греко Бенд”, Дидо Петков и водещият Жан Шейтанов.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...